onsdag 22. april 2009

Grønnsaksburgere

Grønnsaksburgere er kjappe å lage. Man kan bruke det man har i kjøleskapet av grønnsaksrester. Sist brukte jeg denne oppskriften:

200 g grønnsaker (ta hva du har, jeg brukte paprika, gulrot og stangselleri)
100 g potet
1 stor eller to små løk
2 fedd hvitløk
olivenolje
1 ts grønnsaksbuljongpulver
1/2 dl vann
salt og pepper
muskatnøtt
100 g ricotta eller kesam
friske urter
100 g brødsmuler
50 g revet ost
2 store eller 3 små egg
rapsolje til steking

Skjær grønnsakene og poteten i bittesmå biter. Finhakk løk og hvitløk. Stek det i litt olje noen minutter og tilsett vann og buljongpulver. La det småkoke til alt vannet er fordampet.

Bland grønnsakene med ricotta eller kesam, hakkede urter (f.eks. persille og timian, eller ramsløk), brødsmuler, ost og egg. Smak til med pepper og muskat og eventulet salt (husk at grønnsaksbuljongen er salt, du trenger kanskje ikke mer) og form deretter små burgere som du steker i olje.

1 kommentar: