tirsdag 21. april 2009

Schupfnudeln

Schupfnudeln er Tysklands svar på gnocchi. De er lette å lage, men det tok litt tid å forme dem for en lite øvet schupfnudel-kokk som jeg. Resultatet ble likevel bra, så her er oppskriften:

Schupfnudeln
500 g kokte, melne poteter
2 små eller et stort egg
ca. 200 g siktet hvetemel
salt
muskat

Kok helst potetene dagen før og sett dem i kjøleskapet over natta. Rester egner seg med andre ord godt til denne retten. Skrell potetene og mos dem godt med en potetmoser. Tilsett egg, salt og muskat og bland godt. Arbeid melet inn i deigen til du får en glatt deig.

Trill ut en pølse og skjær i skriver. Rull skivene til små pølser som er omtrent like tykke som en finger og like lange som en tommel. I Schwaben kaller de dette for "schupfen", derav navnet Schupfnudeln. Bruk godt med mel både på arbeidsbordet og på fingrene.

Kok Schupfnudeln i en stor gryte med saltvann. Legg en passende porsjon i det kokende vannet og kok dem i ca. fem minutter. De kommer opp til overflaten når de er ferdige.

Schupfnudeln kan spises nykokte, f.eks servert med en kremet soppsaus, men de kan også stekes i litt smør før servering. Sist serverte jeg dem stekt, sammen med grønnsaksburgere og brokkoli. Resultatet ser du på bildet.

1 kommentar:

  1. Har aldri laget gnocchi (eller Schupfnudeln=) - men det ser jo ikke så altfor vanskelig ut, så jeg må prøve en dag! Takk for oppskrift =)

    SvarSlett